Rezultati 1 - 18 od 18

ŽARI NA OGLJE

Cena: 120,00 €
Material
Cena: 150,00 €
Material
Cena: 180,00 €
Material
Cena: 300,00 €
Material
Cena: 350,00 €
Material

 

 

 

 

Zakaj izbrati ravno naš žar na oglje?

-          profesionalna, masivna izdelava

-          možnost izdelave različnih dimenzij

-          izdelava žarov iz odlične kotlovske pločevine

-          mreže iz svetlo vlečenega jekla

-          možnost nastavitve višine žara in pozicije mreže

 

Žar na oglje najboljša izbira med žari

Trg je dandanes zasičen z najrazličnejšimi izdelki in izbira je pestra. Enako velja za žare. Medtem ko so nekateri žari narejeni za hitro in priročno pripravo peke, so drugi namenjeni pravim ljubiteljem peke na žaru, ki cenijo okus in odlično aromo. Žari, o katerih govorimo, so seveda žari na oglje.

Zakaj so žari na oglje najboljši?

Cena je nižja. Za nakup žara na oglje boste odšteli precej manj kot za druge oblike žarov enakih dimenzij. To je že samo po sebi seveda velika prednost, ima pa še eno dobro stran - kljub tanjši denarnici lahko še vedno investirate v kvaliteten žar, ki vam bo služil dolga leta in vas in vaše goste razvajal z odličnim okusom.

Okus je boljši. Žari na oglje jedem dodajo prav posebno aromo in okus – nezamenljiv okus peke na žaru, zaradi katerega takšna peka sploh ima smisel. Peka na plinskem žaru ni nič boljša od peke na plinskem ali električnem štedilniku. Če si že kupujete žar, je najbolje izbrati tistega na oglje.

Peka na žaru na oglje ima svoj čar. Smisel peke na žaru ni le peka na žaru, temveč tudi druženje s prijatelji in družino, pikniki, rojstnodnevne zabave ter prijetni spomini na otroštvo, preživeto ob tovrstnih dogodkih. Peka na žaru na oglje je ritual, ki ga druge oblike žarov ne morejo nadomestiti.

Slabosti, ki jih ima žar na oglje

Zagotovo imajo žari na oglje določene lastnosti, zaradi katerih bi nekateri uporabniki raje izbrali kakšno drugo vrsto žara. V podjetju IKI-PRO pa vemo, da prednosti gotovo odtehtajo to, kar morda nekateri smatrajo kot slabosti.

In katere so te „slabosti“?

Umazanija. Nekateri žarov na oglje ne želijo uporabljati, ker naj bi bila njihova uporaba umazana. To velja le za nepravilno uporabo. Dokler žar uporabljate na dobro prezračenem prostoru, torej najbolje zunaj, za peko pa uporabljate prijemalke, umazanija ne bo nič večja kot pri ostalih žarih.

Temperaturo je težko nadzirati. Stvari, ki jih običajno pečemo na žaru, se pečejo pri različnih temperaturah, zato lahko nenatančnost pri segrevanju žara povzroči nevšečnosti v obliki premalo pečenih ali zažganih jedi. Temu problemu se zelo enostavno izognete, saj so naši žari izdelani tako, da je temperatura spredaj nižja kot zadaj.

Priprava traja dlje. Da pripravite žar na oglje, resda traja nekoliko dlje kot priprava električnega ali plinskega žara, a ta presežek časa lahko odmerite v minutah, ki naj ne bodo ovira na poti do odličnega dimnega okusa jedi, ki jih pripravite na žaru na oglje.

Kam po žar na oglje?

V našem podjetju žare razvijamo in izdelujemo z ljubeznijo do peke, zato menimo, da smo za vas najboljša izbira. Žari na oglje, ki jih izdelujemo, se ponašajo z vzdržljivimi materiali, preverjeno in skrbno načrtovano izvedbo, poseben pomen pa žari dobijo tudi na račun posebnih mrež, razvitih v podjetju IKI-PRO.